Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Χημικοί Ψεκασμοί

Καλημέρα,


Θέλω να σχολιάσω μερικά πράματα που ακούω σε αυτό το video

Το ότι δηλώνει πιλότος δε σημαίνει ότι έχει γνώσεις φυσικής της ατμόσφαιρας και αυτό φαίνεται από τα λάθη που κάνει σε αυτά που ισχυρίζεται

Λέει: « Contrails-Condensation trails ίχνη συμπύκνωσης κηροζίνης» ΛΑΘΟΣ


Τα contrails δεν είναι ίχνη συμπύκνωσης κηροζίνης που αφήνουν τα τζετ αλλά ίχνη συμπύκνωσης υγρασίας (νερό) τα οποία δημιουργούνται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ της ατμόσφαιρας στην οποία κινείται το αεροσκάφος και της μηχανής τους και δεν δημιουργούνται από τα τζετ μόνο αλλά και από ελικοφόρα και σε χαμηλά υψόμετρα.



   


Λέει: « λεπτές γραμμές που διαλύονται εύκολα και γρήγορα» ΛΑΘΟΣ
Ο όγκος των contrails εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες και ειδικά από την σχετική υγρασία και τον άνεμο στο υψόμετρο  που πετάει το αεροσκάφος. Μπορούν να είναι από λεπτά που διαλύονται γρήγορα η χοντρά που διαρκούν ώρες μέχρι και να δημιουργήσουν και σύννεφα τύπου cirrus.






Τα παραπάνω υιοθετεί και ο δημοσιογράφος ο οποίος οδηγεί τη συζήτηση στο «ψητό» δηλαδή επιβεβαιώνει τους παραπάνω λάθους ισχυρισμούς του δήθεν ειδικού και τον ρωτάει για τα άλλα ίχνη που μένουν όλη μέρα. Δηλαδή η συζήτηση έχει ξεκινήσει από λάθος βάση και άρα δεν έχει πλέον ουσία.

Τέλος πάντων ο ειδικός συνεχίζει

Λέει: «Αυτά (τα chemtrails) αφήνονται από νέου τύπου αεροσκάφη 707 και 737» ΛΑΘΟΣ
Αυτός ο ισχυρισμός με αφήνει άφωνο ειδικά για κάποιον που δηλώνει πιλότος. Το 707 είναι από τα πρώτα τζετ που κατασκεύασε η Boeing και η παραγωγή του σταμάτησε το 1979! Το 737 είναι το πιο κοινό airliner στο κόσμο η παραγωγή του ξεκίνησε το  1967 και είναι ακόμα σε παραγωγή σήμερα με κάποιες βελτιώσεις φυσικά αλλά δεν είναι νέου τύπου.

Λέει: « Τα chemtrails σχηματίζουν σύννεφα και παραμένουν για 5-7 ημέρες στον ουρανό.» ΨΕΜΑ
Πρώτον πριν λίγο μας έλεγε ότι κάνουν ώρες να διαλυθούν, και τώρα πήγε στις μέρες (σαφώς πιο εντυπωσιακό). Μας λέει ότι δημιουργούν σύννεφα αλλά αυτό που δε μας λέει είναι ότι είναι απολύτως φυσιολογικό τα contrails να δημιουργήσουν σύννεφα αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Τέλος όσον αφορά το ότι μένουν 5-7 μέρες στην ατμόσφαιρα αυτό είναι παντελώς λάθος ισχυρισμός που δεν στέκει αφού οι κλιματολογικές συνθήκες αποκλείεται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν υπήρχαν chemtrails η διασπορά του αερίου μετά τον ψεκασμό στην ατμόσφαιρα καθώς και οι άνεμοι στην υψηλή ατμόσφαιρα δεν επιτρέπουν σε ένα σύννεφο να μείνει έστω και πάνω από μερικές ώρες στο ίδιο σημείο. Στο τέλος της ημέρας δε μας εξηγεί από πού προήλθε η παραδοχή ότι μένουν τόσες μέρες στον ουρανό. Έχουν γίνει ανεξάρτητες παρατηρήσεις? Έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι παρατηρήσεις?

Λέει: «Τα chemtrails περιέχουν μέταλλα όπως βάριο, αλουμίνιο κλπ.» ΨΕΜΑ
Πως έχει φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα? Έχουν γίνει μετρήσεις και με ποιο τρόπο? Οι μετρήσεις που έχουν γίνει φτάνουν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι αυτό που μετράνε είναι από τα chemtrails? Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιες μελέτες που έγιναν κυρίως στην Αμερική από τέτοιους ανθρώπους αλλά όλες τους έχουν λάθη όπως πχ. μπερδεύουν τις μονάδες μέτρησης, χρησιμοποιούν λάθος μεθοδολογία, μετρούν έμμεσα κλπ.

Τέλος μας ρίχνει και το παραμύθι των chem-busters στην Κρήτη που επαναφέρουν τον αρχαίο ελληνικό αιθέρα ή οργόνιο και διαλύουν τα chemtrails… μετά μας δίνει και το όνομα του εφευρέτη οποίος διατηρεί site όπου πουλά αυτές τις συσκευές χμμμ…..

Λέει: “ για το HAARP το οποίο μεταφράζει και λάθος γιατί το aurora δεν είναι ακοής αλλά σέλας (όπως βόρειο σέλας) ότι δεν φαίνεται στο Google earth. “ ΨΕΜΑ
To HAARP είναι ορατό από το Google Earth, το Google Maps και όλα τα σχετικά διότι δεν πρόκειται για μυστικό πείραμα ή βάση αλλά ερευνητικό εργαστήριο. Είναι όσο μυστικό όσο και ένα εργαστήριο σε ένα πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο το οποίο μάλιστα έχει τερματίσει τη λειτουργία του εδώ και καιρό λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Όσον αφορά το τι κάνει και αν χρησιμοποιεί τα υποτιθέμενα chemtrails για να διοχετεύει την ενέργεια παγκοσμίως αυτά είναι ισχυρισμοί οι οποίοι δεν στέκουν και συνάμα δεν επιδέχονται καν έρευνας η συζήτησης διότι βασίζονται σε λάθος αξιώματα. Το HAARP είναι ένα πολύπλοκο επιστημονικό όργανο το οποίο για να καταλάβει κάποιος τι κάνει πρέπει να έχει τη σχετική εκπαίδευση. Με απλά λόγια χρησιμοποιήθηκε σε μελέτες για την «έξυπνη» χρήση της ιονόσφαιρας σε ασύρματες επικοινωνίες και δεν έχει καμία σχέση με μετεωρολογική ή σεισμολογική μελέτη. Τα αποτελέσματα των μελετών έχουν δημοσιευτεί σε εκατοντάδες επιστημονικά άρθρα και έγιναν από φοιτητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από τις ΗΠΑ.


Η συνέχεια της συζήτησης ξεφεύγει στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως συνδέονται διάφορες φαινομενικά άσχετες θεωρίες συνομωσίας πολλές φορές αντικρουόμενες μάλιστα. Σε αυτά τα 15 λεπτά ακούσαμε για Chemtrails, Παγκόσμια Διακυβέρνηση, Σιονισμό, HAARP, οργόνιο και πολλά άλλα. Το μόνο που έλειψε να μας πει είναι ότι τελικά δεν πήγαμε στο φεγγάρι J

4 σχόλια:

  1. οπότε ποια είναι η τοποθέτησή σου σχετικά με τα αεροπλάνα που εμφανίζονται στον ουρανό κάνοντας γραμμές που μένουν έστω και για μερικές ώρες και σίγουρα δεν εκτελούν δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη...χωρίς ίχνος εμπάθειας...απλά ψάχνω απαντήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε δυσκολευτηκα πάρα πολύ να σου απαντήσω επειδή δεν θέλω η απάντηση μου να σε προσβάλει αλλά δυστυχώς το σχόλιό σου βασίζεται σε μία ουσιαστική ανακρίβεια. Το ότι δεν γνωρίζεις ποιο είναι το δρομολόγιο ενός αεροσκάφους που διακρίνεις στον ουρανό δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρόκειτε για μυστικό σκάφος ή κάτι το μυστηριώδες. Η αναγνώρηση, καθοδήγηση και παρακολούθηση της εναέριας κυκλοφορίας είναι δουλειά των ελεγκτών και διέπεται από διεθνείς κανονισμούς. Σαφώς αεροπλάνα που διακρίνεις στον ουρανό μπορεί να είναι εγχώρια δρομολόγια καθώς και δρομολόγια εξωτερικού (πχ η Cyprus Airways όταν πετά από Λάρνακα-Λονδίνο περνά πάνω από την Αθήνα στα 35000 πόδια). αν σε ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα μπορείς να πάς σε site όπως το http://www.flightradar24.com τα οποία σε πραγματικό χρόνο η πολύ κοντά σε αυτό σε βοηθούν να αναγνωρίσεις το αεροσκάφος που βλέπεις, δηλαδή εταιρία και δρομολόγιο, καθώς και στοιχεία πτήσης όπως υψόμετρο και ταχύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μάριε Φοτίου τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από το Ελληνικό και δεν εμφανίζονται πουθενά στην ιστοσελίδα που με παραπέμπεις τι είναι?? Επίσης τα αεροπλάνα που φαίνονται στην ίδια ιστοσελίδα δεν φέρουν αυτές τις περιβόητες ουρές, ενώ ταυτόχρονα περνούν και αεροπλάνα με ουρά χωρίς να φαίνονται στην ιστοσελίδα. Πες μου ότι είναι αλλου τύπου αεροσκάφη να μην πιστέυω και στα ματια μου.

      Διαγραφή
    2. Επίσης το ίδιο αεροπλάνο να το παρατηρώ να πηγαινοέρχεται από τη μια πλευρά του ουρανού μεχρι την άλλη 3 με 4 φορές την ημέρα αφήνοντας πίσω τη βρόμα του και μόλις κάνει την στροφή του άντε πάλι, ούτε αυτό θα έπρεπε να μου εξάπτει την περιέργεια? Όταν τέτοια εποχή ο ήλιος έξω έκαιγε και τωρα έχει μονίμος ένα μουντό χρώμα γκρί? Ούτε αυτό μπορώ να το καταλάβω? Κρίμας και με είχα για πιο έξυπνο. Βέβαια οι Ιάπωνες είναι πιο θρασσείς από εμάς αφού κατέρριψαν κι ένα, αμερικανικού τύπου παρακαλω. Αλλά ούτε λόγος για αυτό....! Που είπαμε ότι σπούδασες? Μα δεν καταλαβαίνω γιατί να το αρνήσε και να υπερασπίζεσαι τόσο πολύ αυτούς τους ''κυρίους''.

      Διαγραφή