Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σκάει γιγαντιαία μαύρη τρύπα στον Ήλιο

Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω πάλι δυναμικά! Αυτή τη φορά το σοβαροφανές κανάλι του οποίου το όνομα .... από τη ζέστη, έσπασε κοντέρ στη βλακία μεταφέροντας μία κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα είδηση (αν είσαι αστροφυσικός) με ένα πομπόδες τίτλο που παραπέμεπει σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.



Μεταφέρω χαρακτηριστικά αυτά που γράφει αναγνώστης σχολιάζοντας το κατά τα άλλα επιοικώς απαράδεκτο άρθρο.

Κατ'αρχάς ο ήλιος δεν είναι πλανήτης. Κατά δεύτερον, δεν πρόκειται για μαύρη τρύπα (η ορολογία αυτή σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό), αλλά για τρύπα στο στέμμα (coronal hole). Ακόμη, το σκάφος δεν ανήκει μόνο στη NASA, αλλά και στην ESA, και δεν ονομάζεται Solar Dynamics Observatory, αλλά Solar and Heliospheric Observatory. Η παρατήρηση δεν έγινε στις 18 Ιουνίου, αλλά στις 13-18 Ιουλίου. Τέλος, από την τρύπα δεν "αναβλύζουν υλικά", απλώς ο ηλιακός άνεμος είναι τρεις φορές ισχυρότερος, παρασέρνοντας περισσότερα σωματίδια.
Και όλα αυτά τα λάθη μόνο στην πρώτη πρόταση του άρθρου... (φαντάζομαι υπάρχουν κι άλλα). Την άλλη φορά προσπαθήστε να αφιερώσετε δύο ολόκληρα λεπτά σε μια στοιχειώδη έρευνα, πριν πατήσετε publish και όποιον πάρει ο χάρος. Ήμαρτον.

Όντως 'ημαρτον ρε παιδιά και σας είχα για σοβαρό κανάλι... όσο για το φίλο που έκανε σχόλιο, αν θέλει να μου στείλει μύνημα για να συνεργαστούμε στο μπλόγκ, πολύ σωστός ο φίλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου