Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τα κουβαδάκια του ψεκασμένου


Πριν μερικές μέρες πέτυχα ένα φοβερό μπλογκ ονόματι http://psekasmata.blogspot.com/ στο οποίο μία ομάδα αφυπνησμένων ποστάρουν φωτογραφίες από σύννεφα με τρομερά σχόλια όπως "Παρακολουθείστε τι συμβαίνει κατά το Haarping..." και άλλα τέτοια ευφάνταστα. Μπήκα λοιπόν στο πειρασμό να προκαλέσω μία συζήτηση με αυτούς τους τύπους προσπαθώντας για άλλη μια φορά να αντιληφθώ την επιχειρηματολογία τους. Προς τιμή τους δεν έχουν λογοκρίνει κανένα από τα σχόλιά μου.

Παραθέτω λοιπόν τη συζήτηση. Τα συμπεράσματα δικά σας...







Αφού έχεις τόσο πολύ πάθος με τα σύννεφα γιατί δεν πας να μελετήσεις μετεωρολογία. Θα σου λύσει πολλές απορρίες και μυστήρια οσον αφορά τ' απολύτως φυσιολογικά νέφη που ποστάρεις στο μπλόγκ σου. Γνωρίζω ότι δεν μπορώ να σε πείσω ότι αυτά που δείχνεις δεν αποδυκνείουν τίποτ' αλλο εκτός από την άγνοιά σου σε θέματα μετερεωλογίας και φυσικής της ατμόσφαιρας.
Η λογική ακολουθία της έρευνας είναι ν'αποκλείσουμε πρώτον όλες τις φυσιολογικές εξηγήσεις πριν προβούμε σε θεωρήσεις η οποίες υπερβαίνουν την αποδεκτή πραγματικότιτα. Αντίθετα επανειλημένως πέφτεις θύμα λογικής πλάνης, δηλαδή μας λες ότι αυτά τα σύννεφα είναι περίεργα (ενώ δεν είναι) άρα αποδυκνείουν την παγκόσμια συνομωσία που συνεχώς προβάλεις. Ακόμα κι αν ήταν περίεργα τα σύννεφα ή τα φαινόμενα που παρουσιάζεις για να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια για τη θεωρία σου θα πρέπει να τεκμηριώσεις τον μηχανισμό με τον οποίο συνδέονται. Με απλά λόγια να μας εξηγήσεις πως το HAARP θα μπορούσε να προκαλέσει αυτούς τους υποτιθέμενα περίεργους (αλλά κατά τα άλλα κατεγραμμένους από τις αρχές του 20ου αιώνα) νεφικούς σχηματισμούς όπως τα Altocumulus που δείχνουν οι φωτογραφίες σου. Δυστυχώς για σένα οι φυσικοί έχουν αποδείξει, καταγράψει και μπορούν να προβλέπουν τέτοιους σχηματισμούς νεφών. Το μόνο που σου μένει είναι να τεκμηριώσεις με τη θεωρία σου τα ίδια που λένε οι επιστήμονες αλλά με διαφορετικό πηγαίο μηχανισμό και να επιτρέψεις σε ανεξάρτητους ερευνητές να επιβεβαιώσουν τα ευρύματά σου κάνοντας επίσης προβλέψεις. Μόνο έτσι θα σε πάρει κάποιος στα σοβαρά... μέχρι τότε καλό διάβασμα.


    • Εικόνα προφίλ


      Ξαφνικά άρχισαν να επισκέπτονται το μπλογκ μας πολλοί "μετεωρολόγοι". Ίσως να γίναμε αρκετά ενοχλητικοί και ξεκίνησε η "γνωστή" προσπάθεια. Προφανώς δεν έχετε καταλάβει το ότι δε στεκόμαστε στην παρουσία αυτών των νεφών αλλά στο τι τα προκαλεί. Όσο για τις εξηγήσεις που ζητάτε υπάρχει σχετική ετικέτα HAARP στο ιστολόγιό μας με πολλά άρθρα αλλά και βίντεο (που συνέχεια αποκλείεται η πρόσβασή τους για κάποιον λόγο, κυρίως "λόγω πνευματικών δικαιωμάτων"). Ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή μελέτη ξεκινώντας από εδώ... http://psekasmata.blogspot.gr/...


        • Εικόνα προφίλ


          Ούτε καν προκειτε να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις υπόνειες σου περί "γνωστής" προσπάθειας. Θέλω να δω αν μπορείς να σταθείς σε μία ίσια συζήτηση για το θέμα.
          O Kevin Martin είναι αυτοαποκαλούμενος μετεωρολογος(κομπογιανίτης δηλαδή) ο οποίος δήλωσε ότι πάσχει από αυτισμό και αυτό τον έχει κάνει ταλαντούχο μετερεωλόγο [http://www.godlikeproductions....] και δεν είχε ποτέ εκπαίδευση στη μετεωρολογία. Μάλιστα το Ιούλιο του 2013 στο website το οποίο αναφέρεσαι δηλώνει ότι μετά το κλείσιμο του HAARP έκλεισε συμβόλαιο για να το χρησιμοποιεί εκείνος [http://archive.today/RY0AX]... ότι ναναι δηλαδή. (φέρνει λίγο του Τζώνυ Ντέπ δε νομίζεις?)
          Τώρα αν πιστεύεις ότι τα λεγόμενα ενός φαινομενικά (και όπως δηλώνει ο ίδιος) ψυχικά ασθενούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τεκμήρια αυτό είναι διαφορετικό. Εξάλλου η επίκληση σε δήθεν αυθεντείες δεν αποδυκνύει τίποτα, ενώ ακόμα και να ήταν αυθεντεία πάλι έχει συμβεί πολύ συχνά να κάνουν λάθη οι ειδικοι. Γι' αυτό στην επιστήμη δεν λαμβάνεται υπόψιν κάποια μελέτη αν δεν επιβεβαιωθεί και απο ανεξάρτητους ερευνητές.
          Έχεις να παρουσιάσεις ανεξάρτητες μελέτες που περιγράφουν το μηχανισμό μέσω του οποίου το HAARP θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στο καιρό και δη στην Ελλάδα? Αν υποθέσουμε ότι όντως συμβαίνει αυτό που λες πως καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα σύννεφα είναι αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και όχι των φυσικών μηχανισμών που δημιουργούν τα σύννεφα?


            • Εικόνα προφίλ


              μεγαλε τα κουβαδακια σου και σ΄'αλλη παραλια,γκεγκε?νεοταξικα σκυλια δεν χωρανε εδω μεσα και κοπριτες του συστηματος.

        3 σχόλια:

        1. Μαρίε, η προσέγγιση αυτή δεν λειτουργεί. Στο συγκεκριμένο θέμα λειτουργούν σαν θρησκεία. Πως θα προσέγγιζες κάποιον που πιστεύει; Έτσι πρέπει να προσεγγίσεις και αυτούς. Εγώ τους ζητάω αυτοί να μου αναλύσουν τα διάφορα χαρακτηριστηκά της θεωρίας τους σαν να είμαι άσχετος. Αργά ή γρήγορα πέφτουν σε λάθη. Το αν θα το δουν είναι άλλο θέμα.

          ΑπάντησηΔιαγραφή
        2. Ένα πράγμα για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι κάθε (φιλότιμη) προσπάθεια να συζητήσω σε λογικό επίπεδο με τους υποστηρικτές της θεωρίας των αεροΠΣεκαΖμών κατέληξε σε φιάσκο.
          Είναι όλοι δογματικά προσηλωμένοι στις ανοησίες που πιστεύουν. Απορρίπτουν χωρίς συζήτηση τις απόψεις έμπειρων και καταξιωμένων επιστημόνων την ίδια στιγμή που αποδέχονται χωρίς δεύτερη σκέψη την κάθε ανοησία που τους σερβίρουν τα διάφορα τηλεοπτικά νούμερα που αυτοπροβάλλονται ως επιστημονικοί συνεργάτες σημαντικών ιδρυμάτων χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε σχέση με αυτά.
          Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι τα άτομα αυτά έχουν εθιστεί στη συνωμοσιολογία και δεν είναι δυνατόν να ζήσουν χωρίς τις φανταστικές απειλές εις βάρος της ζωής τους.
          Πλέον το μόνο το οποίο κάνω, είναι να σπάω πλάκα χλευάζοντας με κάθε ευκαιρία την ανοησία τους.
          Έφτασα στο σημείο να τους λέω ότι έχω καταρίψει με πυροβολισμούς και πυραύλους αεροπλάνα που έπιασα επ' αυτοφόρω να διαπράττουν αεροΠΣεκαΖμούς...

          ΑπάντησηΔιαγραφή
        3. Γιάννη αν και σε καταλαβαίνω απολύτως επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Οι συγκεκριμένες δημόσιες διαμάχες δεν έχουν σαν σκοπό να μεταπείσουν αυτούς τους τύπους οι οποίοι είναι είτε χαμένοι/παρανοϊκοί ή απλώς κερδοσκόποι. Ο απώτερος σκοπός είναι να βοηθήσουν το ευρύ κοινό που τα διαβάζει να εκπαιδευτεί να αντιλαμβάνεται τον παρανοϊκό, λανθασμένο ή απλώς παράξενο τρόπο σκέψης που παρουσιάζουν

          ΑπάντησηΔιαγραφή