Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ανατομία μιας θεωρίας συνομωσίας και οι συνέπειές της

NESARANational Economic Stabilization and Recovery Act – Εθνικός Νόμος για την Οικονομική Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη


Ο Δρ Harvey Barnard, ένας μηχανικός και δάσκαλος από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ξεκίνησε την αναζήτησή του για την αιτία και τις λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα της Αμερικής στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν ένας καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας αδιάφορα παρατήρησε, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, ότι τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα θα μπορούσαν να αναλυθούν και να επιλυθούν με τα ίδια εργαλεία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην επίλυση βιομηχανικών προβλημάτων. Αυτό μόνο το σχόλιο ήταν αρκετό για να τον σπρώξει να ξεκινήσει μία επιδίωξη ζωής και πνευματικής περιέργειας που αργότερα εξελίχτηκε σε σταυροφορία, οδηγούμενη από τίποτα περισσότερο από την πρόκληση να κάνουμε το φαινομενικά αδύνατο.



Μετά από πολλά χρόνια προσωπικής μελέτης, ο Δρ Barnard αναπτύξει μια νέα θεωρία του χρήματος[1]. Η νομοθετική του πρόταση με όνομα NESARA ξεκίνησε ως μια επίσημη ιδέα στα τέλη του 1980 . Η παρούσα πρόταση NESARA είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως πρόταση για τη μεταρρύθμιση της νομισματικής πολιτικής . Αργότερα, ο Δρ Barnard, πρόσθεσε στις προτάσεις του τη μεταρρύθμιση της δημοσιονομικής πολιτικής .

Το 1996, ο Δρ Barnard αυτοδημοσίευσε τη πρώτη έκδοση του βιβλίου του «Draining the Swamp» , το οποίο περιείχε την πρώτη δημόσια ανάρτηση της πλήρους πρότασής NESARA. Αντίγραφα του βιβλίου μοιράστηκαν από τον ίδιο στα μέλη του Κογκρέσου και άλλους σημαίνοντες πολιτικούς παράγοντες. Μετά από πολλές προσωπικές προσπάθειες για την εισαγωγή του NESARA στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να ενθαρρύνουν τους προεδρικούς υποψηφίους να χρησιμοποιούν NESARA ως μέρος μιας πλατφόρμας πολιτικής μεταρρύθμισης, ο Δρ Barnard αποφάσισε ότι η καλύτερη ελπίδα για ουσιαστική μεταρρύθμιση ήταν μέσα από μια προσπάθεια λαϊκής βάσης. Το 1999, με το διαδίκτυο να αρχίζει να επηρεάζει τις σύγχρονες κοινωνικές δομές , αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την πρόταση NESARA μέσω δικής του ιστοσελίδας που λειτούργησε το καλοκαίρι του 2000. Στη συνέχεια ίδρυσε το Ινστιτούτο NESARA το 2001.

Λίγο μετά την εισαγωγή του NESARA στον παγκόσμιο ιστό, ορισμένοι άνθρωποι αγκιστρώθηκαν στην ιδέα και άρχισαν να προωθούν μια διαφορετική εκδοχή αυτής της ιστορίας. Υποστηρικτές της τροποποιημένης εκδοχής πιστεύουν ότι o NESARA ψηφίστηκε σε νόμο κρυφά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον και ότι υπάρχουν "Λευκοί Ιππότες" που εργάζονται ακούραστα πίσω από τα πολιτικά παρασκήνια για να ενημερώνουν τον κόσμο για αυτή τη μυστική νομοθεσία, και ότι η τροποποιημένη εκδοχή του NESARA υπόσχεται πλήρη άφεση χρέους. Επίσης υποστηρίζουν ότι η μέρα εφαρμογής του ήταν η 11/09/2001 και γι αυτό η κυβέρνηση Μπους οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους ώστε να την αποτρέψει.

Αρχικά, η τροποποιημένη ιστορία δεν αμφισβήτησε το ακρωνύμιο NESARA που χρησιμοποιείται από το Δρ Barnard. Καθώς οι φήμες αυξήθηκαν, υποστηρικτές στη συνέχεια άλλαξαν επίσης το ακρωνύμιο NESARA σε National Economic Security and Reformation Act (Εθνικός νόμος για την Οικονομική Ασφάλεια και Μεταρίθμυση) ή το μετονόμασαν σε Currency Reset κ.α.

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για λίγο περισσότερο από αλλοκοτιά για τα πρώτα χρόνια, η παραλλαγμένη εκδοχή της ιστορίας NESARA πήρε δική της ζωή και τώρα αναπτύσσεται σε όλο το διαδίκτυο σαν τον καρκίνο εμπλουτισμένη με περεταίρω μυθολογικά στοιχεία όπως τα περί παγκόσμιου καταπιστεύματος, προγραμμάτων παγκόσμιας ευημερίας και την εμπλοκή εξωγήινων οντοτήτων και παραφυσικών φαινομένων μετατρέποντας το φαινόμενο σε κυβερνο-κουλτούρα τύπου new age. Η επιρροή αυτής της εναλλακτικής προσπάθειας είναι τέτοια που πολλοί άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Διεθνές Δικαστήριο, και μερικοί πλήρωσαν χιλιάδες δολάρια για να προβάλουν τη δική τους εκδοχή του NESARA σε διαφήμιση πάνω σε φορτηγά στην Ουάσιγκτον.

Ο Δρ Barnard πίστευε ότι καμία ουσιαστική κοινωνική μεταρρύθμιση ήταν δυνατή χωρίς τη μεταρρύθμιση του νομισματικού συστήματος. Πίστευε επίσης ότι αν και τα επιμέρους χρήματα είναι ιδιωτικά, το ίδιο το σύστημα νομισματικής ισοτιμίας ανήκε σε όλους και ότι το σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο και ισότιμο για όλους τους ανθρώπους, ανά πάσα στιγμή, και να μην επωφελούνται μόνο μερικά πολιτικά προνομιούχα άτομα.

Μέρος αυτής της νομισματικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα πάντα με των Barnard, απαιτεί τροποποίηση των θεμελιωδών εξισώσεων που οδηγούν το σημερινό οικονομικό σύστημα, κυρίως μέσω της κοινωνικά διασπαστικής έννοιας που είναι γνωστή ως τόκους ανατοκισμού. Με την αναδιάρθρωση αυτών των εξισώσεων ο Δρ Barnard πίστευε ότι η ουσιαστική νομισματική μεταρρύθμιση ήταν δυνατή. Η αναδιάρθρωση σ’ αυτές τις εξισώσεις συνεπάγεται οπωσδήποτε σε αλλαγή στο χαρακτήρα του χρέους. Το χρέος δεν θα εξαφανιστεί, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα βρεθούν σε χρέος για μικρότερα χρονικά διαστήματα . Η προσπάθεια αυτή θα επιστρέψει πόρους για τους ανθρώπους, έτσι ώστε να προσφέρει για άλλη μια φορά σημαντική κοινωνική ελευθερία.

Πολλοί υποστηρικτές της εναλλακτικής ιστορίας NESARA ερμήνευσαν αυτή την αλλαγή στο χαρακτήρα του χρέους ως μείωση του ή σχέδιο για κούρεμά του . Ίσως πιο λυπηρό είναι ότι αρκετά επενδυτικά σχέδια και προγράμματα ευημερίας κυκλοφορούν γύρω από αυτή την εναλλακτική ιστορία, και επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν πραγματική νομισματική μεταρρύθμιση  βρίσκονται οι ίδιοι να έχουν υποκύψει στο δέλεαρ και να παρέχουν σε αυτά τα χρήματά τους. Χρήματα που δεν είδαν ποτέ ξανά ούτε πήραν κάποια απόδοση της «επένδυσής» τους.

Φυσικά , η εναλλακτική ιστορία NESARA στηρίζεται πάνω σε μια θεωρία συνωμοσίας ότι δηλαδή ο NESARA φέρεται να πέρασε κρυφά. Έτσι, οι ερευνητές μπορεί να ζητήσουν ένα αντίγραφο αυτής της παράνομης ενέργειας, αλλά θα τους πουν ότι δεν υπάρχει αντίγραφο, λόγω του μυστικού περάσματος. Είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε ειλικρινής ερευνά σε αυτή την εναλλακτική έκδοση του NESARA είναι πρακτικά αδύνατη και ότι αυτές οι δυσκολίες παρέχουν ενδείξεις για την αυθεντικότητα της συνομωσίας. Η λογική πλάνη της έκκλησης στην άγνοια χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα από τους συνωμοσιολόγους κάθε είδους και έχει τη μορφή πως το Χ είναι αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το Χ είναι ψέμα. Αυτή η προβληματική λογική μεταφέρει την ευθύνη της απόδειξης από αυτόν που κάνει τον ισχυρισμό σε αυτόν που τον αμφισβητεί ενώ στη λογική πρέπει πάντα να συμβαίνει το αντίθετο.

Η διαδικασία θέσπισης νομοθετικής πρότασης και νομοσχέδιου σε νόμο στην Αμερική είναι εύκολα κατανοητή και δημοσιοποιημένη στο διαδίκτυο. Όποιος ψάξει θα μάθει ότι καμία προτεινόμενη νομοθεσία ή νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε ποτέ κρυφά. Αντίθετα, το αντίγραφο της NESARA που προτείνει ο Δρ Barnard είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του για οποιονδήποτε θέλει να το μελετήσει σαν μία πρόταση και τίποτα παραπάνω.

Οι ισχυρισμοί από τους υποστηρικτές της εναλλακτικής NESARA έφτασαν μέχρι το να προτείνουν ότι ο Δρ Barnard και τα μέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου εργάζονται για τον Πρόεδρο Μπους ή άλλες φαύλες οργανώσεις της " Νέας Τάξης Πραγμάτων ". Ισχυρίζονται επίσης ότι το NESARA όπως παρουσιάζεται σε στην ιστοσελίδα του είναι απλώς ένα τέχνασμα για να παραπλανήσει τους ανθρώπους από το να γνωρίσουν τη λεγόμενη " πραγματική" NESARA .

Σε τελική ανάλυση δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την άσκηση κοινής λογικής για να αντιληφθεί κανείς την ουσία της εναλλακτικής ιστορίας NESARA. Είναι άξιο αναφοράς ότι υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες στην Αμερική από ανθρώπους που έπεσαν θύματα αυτής της υπόθεσης και διοχέτευσαν τις οικονομίες τους σε αυτή την ιστορία με αποτέλεσμα να τις χάσουν.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου